Vanliga frågor

Frågor & svar 

Vi vet att det kan dyka upp många frågor när det gäller skrotning av fordon. Därför har vi försökt samla de vanligaste frågorna på ett och samma ställe. Besvaras inte dina frågor här kan du alltid kontakta oss på Björklinge Bildemontering så hjälper vi dig med svar på dina frågor och funderingar!

Hämtning är GRATIS inom 50 kilometer från oss om bilen inte saknar väsentliga delar (motor, katalysator och växellåda). Delarna behöver inte vara i fungerande skick, läs mer.

Vi debiterar en avgift för transporten om bilen saknar någon av ovannämnda delar.Vi erbjuder gratis hämtning vid längre sträckor än 50 km om vi har kapacitet för det, kontakta oss så hittar vi en lösning.

Det kostar ingenting att skrota sin bil på en auktoriserad bilskrot som Björklinge Bildemontering AB, du får tillbaka eventuell innevarande skatt från transportstyrelsen efter att bilen avregistrerats. Vi avregistrerar bilen elektroniskt och utfärdar därmed skrotningsintyg.

För att vi ska kunna skrota bilen behöver vi bilens senast utfärdade registreringsbevis del 2 (den gula delen) samt ägarens ID. Registreringsbevis kan du beställa här. Om ägaren inte kan närvara vid överlämning behöver denne skicka in bild på sitt ID eller komma in med det till oss vid ett annat tillfälle. Vi godkänner även fullmakt från ägaren om denne inte kan närvara vid överlämning.

Det går jättebra att själv lämna in bilen till oss. Du kan även lämna in bilen själv under helgen. Registreringsbeviset del 2 måste kastas in i brevlådan som ligger vid ingången och ägaren måste då ha skrivit under registreringsbeviset.

Oftast 2-3 arbetsdagar men i akuta fall kan vi hämta ännu snabbare.

Ja, om bilen är värd pengar på reservdelsmarknaden kan vi erbjuda en ersättning för bilen, kontakta oss för prisförslag.

Skrota bilen gratis i Uppsala - Så går det till

För oss på Björklinge Bildemontering är din kundupplevelse det viktigaste för oss. Vi ser till att göra processen med att skrota din bil enkel, smidig och säker. Så här gör du för att skrota din bil med oss:

Steg 1. Beställ registreringsbevis & ha giltig legitimation

Säkerställ att du har all nödvändig dokumentation för en snabb och problemfri process när du skrotar din bil hos oss. För att underlätta processen att skrota din bil och säkerställa en smidig överlämning är det viktigt att du har ditt senaste utfärdade registreringsbevis del 2 (ofta kallad den gula delen) samt din legitimation tillgänglig. Om du av någon anledning saknar ditt registreringsbevis kan du enkelt beställa ett nytt registreringsbevis från Transportstyrelsen här. Du kan även beställa ett nytt registreringsbevis via telefonnummer 0771-25 25 25. Vid problem bör du ringa Transportstyrelsens kundtjänst.

Ikon

Steg 2. Boka hämtning av skrotbil

För att boka hämtning av din bil för skrotning från oss kan du antingen ringa till oss på 018-375080 eller använda vårt bokningsformulär. När detta är gjort kommer vi att ta kontakt med dig för att boka in en tid för hämtning av din bil. Var vänlig och säkerställ att du har både registreringsbevis (del 2) och giltig legitimation tillgängliga vid tidpunkten för hämtningen enligt föregående steg.

Ikon med bärgare

Steg 3. Vi hämtar din bil till bilskrotning kostnadsfritt

Vi på Björklinge Bildemontering tillhandahåller en kostnadsfri service för att hämta ditt fordon inom Uppsala län. När du skickar en förfrågan till oss bokar vi en tid som är bekväm för dig att vi kommer och hämtar din bil. Om du inte kan närvara vid upphämtningen, är det en bra idé att ta kontakt med oss så att vi tillsammans kan hitta den mest passande lösningen för dig.